123 456 789

Löydä uudet kotikulmasi!

Vuokra-asuntohakemus

Löysitkö unelmiesi vuokra-asunnon valikoimastamme?
Täytä hakemus tästä, niin palaamme asiaan mahdollisimman pian.
Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Tyhjä toggle
Avaa ja täytä hakemus


  Muuttajan muistilista

  Kun muutat vuokra-asuntoon:

  • Tee muuttoilmoitus maistraattiin ja postiin. Muuttoilmoituksen voi tehdä myös netissä osoitteessa www.posti.fi/muuttoilmoitus
  • Tee myös muuttoilmoitus taloyhtiön kirjoille isännöintitoimistoon tai huoltoyhtiöön.
  • Huolehdi hyvissä ajoin sähkösopimus.
  • Vaihda kotivakuutus uuteen osoitteeseesi.
  • Uuden vuokra-asunnon avaimia haettaessa täytyy olla henkilötakaus ja vuokravakuus sekä kotivakuutustodistus toimitettuna FinCap Vuokraukselle.

  Kun muutat pois vuokra-asunnosta:

  • Irtisano edellisen asunnon vuokrasopimus sopimuksen ehtojen mukaisesti.
  • Muista tehdä muuttoilmoitus maistraattiin ja postiin.
  • Tee isännöitsijälle poismuuttoilmoitus. Maistraattiin tehty muuttoilmoitus ei välity isännöitsijälle.
  • Irtisano sähkösopimus.
  • Ilmoita vuokranantajalle tilinnumerosi tai uusi osoitteesi vakuuden palauttamista varten.
  • Vakuuden takaisin saaminen edellyttää huolellista loppusiivousta mm. ikkunoiden pesu, uunin/lieden puhdistus, peilien, pintojen ja tasojen puhdistus, lattioiden pesu, saunan puhdistus. Myös vuokrat ja kaikki taloyhtiölle suoritettavat käyttömaksut kuten vesi, autopaikka, sauna, pesutupa jne. tulee olla maksettuna ennen kuin vakuus palautetaan.
  • Palauta avaimet FinCap Vuokraukselle, ellei muuta sovita.
  • Lue vesimittarit ja ilmoita lukema isännöitsijälle.
  • Siirrä kotivakuutus uuteen asuntoosi.

  Muuttosiivousohjeet

  Loppusiivousohje vuokralaiselle

  Yleistä

  Puhdista pinnat ja tasot

  Imuroi ja luuttua huoneiston lattiapinnat. Pyyhi kaapistojen tasot irtoliasta ja pölystä. Pyyhi huoneistossa olevat erilaiset tasopinnat niiden puhdistukseen sopivilla puhdistusaineilla. Puhdista korvaus- ja poistoilmaventtiilit. Puhdista korvaus- ja poistoilmanventtiilit, mikäli niissä on silmin havaittavaa likaa.

  Tarkista valaisimien toimivuus

  Mikäli asunnossa on kiinteitä valaisimia, tarkista, että jokainen niistä toimii. Vuokralaisen vastuulle kuuluu huolehtia siitä, että kiinteiden valaisimien loisteputket ja lamput toimivat vuokrasuhteen päättyessä, ellei muuta ole sovittu.

  Tarkista palovaroittimen toimivuus

  Palovaroittimen toimivuus olisi hyvä tarkistaa vuosittain. Tee se nyt, mikäli se on päässyt unohtumaan. Mikäli paristojen virta on lopussa, hanki uudet. Mikäli palovaroitin on sähköllä toimiva, eikä se jostakin syystä toimi, ota yhteyttä huoltoyhtiöön tai isännöitsijään.

  Pese ikkunat

  Ikkunoiden pesu loppusiivouksen yhteydessä ei ole välttämätöntä, mikäli olet huolehtinut ikkunoiden pesusta vuokrasuhteen aikana säännöllisesti. Suositeltavaa olisi, että ikkunat olisi pesty ainakin kerran vuodessa. Mikäli ikkunoiden pesusta on kulunut jo aikaa, on suositeltavaa pestä ikkunat.

  Kylpyhuone

  Tarkista kylpyhuoneen yleiskunto

  Mikäli huomaat esimerkiksi laattojen, muovimaton, laattojen saumauslaastin tai silikonisaumauksien kunnossa jotakin epäilyttävää, ilmoita tästä vuokranantajalle. Mikäli WC-istuimen kunnossa tai vaikkapa suihkuseinässä on jotain huomautettavaa, ilmoitathan myös näistä vuokranantajalle. Pese hanat, mahdolliset pesualtaat, wc-istuimet ja kylpyhuonekalusteet. Puhdista hanat ja tarkista, ettei hana tai sen mahdolliset liitoskohdat vuoda mistään. Pese lavuaarit, mahdolliset kylpyammeet ja wc-istuin niiden puhdistukseen sopivilla puhdistusaineilla. Muista pestä myös mahdollinen suihkuseinä.

  Puhdista lattiakaivo

  Irrota lattiakaivon kansi varovaisesti. Puhdista lattiakaivo huolellisesti.
  Mikäli tarvitset apua lattiakaivon puhdistuksessa, ota yhteyttä vuokranantajaan.

  Pese sauna

  Mikäli huoneistossa on sauna, pese lauteet saunanlauteiden puhdistukseen tarkoitetuilla aineilla ja lopuksi huolehdi siitä, että myös saunan lattiat jäävät siistiin kuntoon.

  Huolehdi pyykinpesukoneen irrottamisesta ja tulppaamisesta

  Mikäli olet asennuttanut huoneiston kylpyhuoneeseen esimerkiksi oman pyykinpesukoneen, huolehdi pyykinpesukoneen liitäntöjen irrottamisesta ja asianmukaisesta tulppaamisesta hyödyntäen alan ammattilaisten palveluja.

  Keittiö

  Sulata jääkaappi ja pakastin

  Muista asettaa pakastimen eteen riittävästi esimerkiksi pyyhkeitä, jotka imevät mahdolliset sulamisvedet. Älä jätä jääkaappia tai pakastinta sulamaan yksin huoneistoon. Kun olet sulattanut jääkaapin ja pakastimen, pyyhi pinnat mahdollisesta liasta. Jätä jääkaapin ja pakastimen ovet raolleen. Imuroi jääkaapin ja pakastimen tausta, mikäli et ole tehnyt sitä lähiaikoina.

  Puhdista liesi ja uuni

  Puhdista liesi ja uuni myös sisältä. Huolehdi myös siitä, että uunipellit ovat puhtaat. Imuroi myös uunin tausta, mikäli et ole tehnyt sitä lähiaikoina. Muista puhdistaa myös liesituulettimen rasvasuodatin. Irrota rasvasuodatin liesituulettimesta sen ollessa pois päältä. Käytä puhdistukseen suodattimen pesuun sopivia aineita, kuivata ja aseta takaisin paikoilleen.

  Puhdista hana ja lavuaari

  Puhdista keittiön hana lavuaareineen. Tarkista samalla, etteivät hana tai sen mahdolliset liitoskohdat vuoda mistään. Jos viemäri vetää huonosti, kokeile tarvittaessa vesilukon puhdistamista viemärinavausaineella. Mikäli tukoksen poistaminen vaatii esimerkiksi vesilukon asennuksen osittaista purkamista, ilmoita tukoksesta yhtiölle tai vuokranantajalle ja pyydä apua tukoksen poistamiseen.

  Huolehdi astianpesukoneen irrottamisesta ja tulppaamisesta

  Mikäli olet asennuttanut huoneiston keittiöön oman astianpesukoneen, joka ei jää huoneistoon, huolehdi astianpesukoneen liitäntöjen irrottamisesta ja asianmukaisesta tulppaamisesta hyödyntäen alan ammattilaisten palveluja.

  Info

  Asunnon irtisanominen

  Ennen irtisanomisilmoituksen jättämistä kannattaa selvittää vuokrasopimuksesta sopimuksen ehdot ja muoto.

  Irtisanominen on aina tehtävä kirjallisesti ja todisteellisesti. Irtisanomisilmoituksen voi jättää sähköpostitse tai esimerkiksi paperille kirjoitettuna.

  Irtisanomisilmoituksessa on hyvä mainita seuraavat asiat.

  1. Vuokralaisen yhteystiedot.
  2. Ilmoitus: Tällä ilmoituksella irtisanon vuokrasuhteen osoitteesta x.
  3. Irtisanottavan asunnon osoite.
  4. Asunnon vapautuminen.
  5. Päiväys ja allekirjoitus.

  Irtisanomisilmoituksen voi jättää välittäjälle, mikäli sopimuksessa ei erikseen ohjeisteta tekemään irtisanomisilmoitusta vuokranantajalle. Varmin tapa on lähettää ilmoitus sekä välittäjälle, että asunnon omistajalle.

  Muuttoilmoitus

  Muuttoilmoitus maistraattiin ja postiin. Muuttoilmoituksen voi tehdä myös netissä osoitteessa www.posti.fi/muuttoilmoitus

  Poismuuttoilmoitus isännöitsijälle

  Vuokralaisen velvollisuus on tehdä taloyhtiön isännöitsijälle poismuuttoilmoitus.

  Sähkösopimus ja kotivakuutus

  Vuokrasopimuksen ehdot voivat edellyttää vuokralaiselta omaa sähkösopimusta sekä laajaa kotivakuutusta, joten vuokralaisen on muistettava päivittää sähkösopimuksen ja kotivakuutuksen uuteen osoitteeseen siitä päivästä lähtien kun asunto otetaan hallintaan.

  Yhteydenotto

  Lähetä meille yhteydenottopyyntö ja olemme sinuun yhteydessä! Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.