123 456 789

Löydä uudet kotikulmasi!

Vuokra-asuntohakemus

Löysitkö unelmiesi vuokra-asunnon valikoimastamme?
Siirry tästä hakemussivulle ja täytä hakemus, niin palaamme asiaan mahdollisimman pian.

Muuttajan muistilista

Kun muutat vuokra-asuntoon:

 • Tee muuttoilmoitus maistraattiin ja postiin. Muuttoilmoituksen voi tehdä myös netissä osoitteessa www.posti.fi/muuttoilmoitus
 • Tee myös muuttoilmoitus taloyhtiön kirjoille isännöintitoimistoon tai huoltoyhtiöön.
 • Huolehdi hyvissä ajoin sähkösopimus.
 • Vaihda kotivakuutus uuteen osoitteeseesi.
 • Uuden vuokra-asunnon avaimia haettaessa täytyy olla henkilötakaus ja vuokravakuus sekä kotivakuutustodistus toimitettuna FinCap Vuokraukselle.

Kun muutat pois vuokra-asunnosta:

 • Irtisano edellisen asunnon vuokrasopimus sopimuksen ehtojen mukaisesti.
 • Muista tehdä muuttoilmoitus maistraattiin ja postiin.
 • Tee isännöitsijälle poismuuttoilmoitus. Maistraattiin tehty muuttoilmoitus ei välity isännöitsijälle.
 • Irtisano sähkösopimus.
 • Ilmoita vuokranantajalle tilinnumerosi tai uusi osoitteesi vakuuden palauttamista varten.
 • Vakuuden takaisin saaminen edellyttää huolellista loppusiivousta mm. ikkunoiden pesu, uunin/lieden puhdistus, peilien, pintojen ja tasojen puhdistus, lattioiden pesu, saunan puhdistus. Myös vuokrat ja kaikki taloyhtiölle suoritettavat käyttömaksut kuten vesi, autopaikka, sauna, pesutupa jne. tulee olla maksettuna ennen kuin vakuus palautetaan.
 • Palauta avaimet FinCap Vuokraukselle, ellei muuta sovita.
 • Lue vesimittarit ja ilmoita lukema isännöitsijälle.
 • Siirrä kotivakuutus uuteen asuntoosi.

Muuttosiivousohjeet

Loppusiivousohje vuokralaiselle

Yleistä

Puhdista pinnat ja tasot

Imuroi ja luuttua huoneiston lattiapinnat. Pyyhi kaapistojen tasot irtoliasta ja pölystä. Pyyhi huoneistossa olevat erilaiset tasopinnat niiden puhdistukseen sopivilla puhdistusaineilla. Puhdista korvaus- ja poistoilmaventtiilit. Puhdista korvaus- ja poistoilmanventtiilit, mikäli niissä on silmin havaittavaa likaa.

Tarkista valaisimien toimivuus

Mikäli asunnossa on kiinteitä valaisimia, tarkista, että jokainen niistä toimii. Vuokralaisen vastuulle kuuluu huolehtia siitä, että kiinteiden valaisimien loisteputket ja lamput toimivat vuokrasuhteen päättyessä, ellei muuta ole sovittu.

Tarkista palovaroittimen toimivuus

Palovaroittimen toimivuus olisi hyvä tarkistaa vuosittain. Tee se nyt, mikäli se on päässyt unohtumaan. Mikäli paristojen virta on lopussa, hanki uudet. Mikäli palovaroitin on sähköllä toimiva, eikä se jostakin syystä toimi, ota yhteyttä huoltoyhtiöön tai isännöitsijään.

Pese ikkunat

Ikkunoiden pesu loppusiivouksen yhteydessä ei ole välttämätöntä, mikäli olet huolehtinut ikkunoiden pesusta vuokrasuhteen aikana säännöllisesti. Suositeltavaa olisi, että ikkunat olisi pesty ainakin kerran vuodessa. Mikäli ikkunoiden pesusta on kulunut jo aikaa, on suositeltavaa pestä ikkunat.

Kylpyhuone

Tarkista kylpyhuoneen yleiskunto

Mikäli huomaat esimerkiksi laattojen, muovimaton, laattojen saumauslaastin tai silikonisaumauksien kunnossa jotakin epäilyttävää, ilmoita tästä vuokranantajalle. Mikäli WC-istuimen kunnossa tai vaikkapa suihkuseinässä on jotain huomautettavaa, ilmoitathan myös näistä vuokranantajalle. Pese hanat, mahdolliset pesualtaat, wc-istuimet ja kylpyhuonekalusteet. Puhdista hanat ja tarkista, ettei hana tai sen mahdolliset liitoskohdat vuoda mistään. Pese lavuaarit, mahdolliset kylpyammeet ja wc-istuin niiden puhdistukseen sopivilla puhdistusaineilla. Muista pestä myös mahdollinen suihkuseinä.

Puhdista lattiakaivo

Irrota lattiakaivon kansi varovaisesti. Puhdista lattiakaivo huolellisesti.
Mikäli tarvitset apua lattiakaivon puhdistuksessa, ota yhteyttä vuokranantajaan.

Pese sauna

Mikäli huoneistossa on sauna, pese lauteet saunanlauteiden puhdistukseen tarkoitetuilla aineilla ja lopuksi huolehdi siitä, että myös saunan lattiat jäävät siistiin kuntoon.

Huolehdi pyykinpesukoneen irrottamisesta ja tulppaamisesta

Mikäli olet asennuttanut huoneiston kylpyhuoneeseen esimerkiksi oman pyykinpesukoneen, huolehdi pyykinpesukoneen liitäntöjen irrottamisesta ja asianmukaisesta tulppaamisesta hyödyntäen alan ammattilaisten palveluja.

Keittiö

Sulata jääkaappi ja pakastin

Muista asettaa pakastimen eteen riittävästi esimerkiksi pyyhkeitä, jotka imevät mahdolliset sulamisvedet. Älä jätä jääkaappia tai pakastinta sulamaan yksin huoneistoon. Kun olet sulattanut jääkaapin ja pakastimen, pyyhi pinnat mahdollisesta liasta. Jätä jääkaapin ja pakastimen ovet raolleen. Imuroi jääkaapin ja pakastimen tausta, mikäli et ole tehnyt sitä lähiaikoina.

Puhdista liesi ja uuni

Puhdista liesi ja uuni myös sisältä. Huolehdi myös siitä, että uunipellit ovat puhtaat. Imuroi myös uunin tausta, mikäli et ole tehnyt sitä lähiaikoina. Muista puhdistaa myös liesituulettimen rasvasuodatin. Irrota rasvasuodatin liesituulettimesta sen ollessa pois päältä. Käytä puhdistukseen suodattimen pesuun sopivia aineita, kuivata ja aseta takaisin paikoilleen.

Puhdista hana ja lavuaari

Puhdista keittiön hana lavuaareineen. Tarkista samalla, etteivät hana tai sen mahdolliset liitoskohdat vuoda mistään. Jos viemäri vetää huonosti, kokeile tarvittaessa vesilukon puhdistamista viemärinavausaineella. Mikäli tukoksen poistaminen vaatii esimerkiksi vesilukon asennuksen osittaista purkamista, ilmoita tukoksesta yhtiölle tai vuokranantajalle ja pyydä apua tukoksen poistamiseen.

Huolehdi astianpesukoneen irrottamisesta ja tulppaamisesta

Mikäli olet asennuttanut huoneiston keittiöön oman astianpesukoneen, joka ei jää huoneistoon, huolehdi astianpesukoneen liitäntöjen irrottamisesta ja asianmukaisesta tulppaamisesta hyödyntäen alan ammattilaisten palveluja.

Info

Asunnon irtisanominen

Ennen irtisanomisilmoituksen jättämistä kannattaa selvittää vuokrasopimuksesta sopimuksen ehdot ja muoto.

Irtisanominen on aina tehtävä kirjallisesti ja todisteellisesti. Irtisanomisilmoituksen voi jättää sähköpostitse tai esimerkiksi paperille kirjoitettuna.

Irtisanomisilmoituksessa on hyvä mainita seuraavat asiat.

 1. Vuokralaisen yhteystiedot.
 2. Ilmoitus: Tällä ilmoituksella irtisanon vuokrasuhteen osoitteesta x.
 3. Irtisanottavan asunnon osoite.
 4. Asunnon vapautuminen.
 5. Päiväys ja allekirjoitus.

Irtisanomisilmoituksen voi jättää välittäjälle, mikäli sopimuksessa ei erikseen ohjeisteta tekemään irtisanomisilmoitusta vuokranantajalle. Varmin tapa on lähettää ilmoitus sekä välittäjälle, että asunnon omistajalle.

Muuttoilmoitus

Muuttoilmoitus maistraattiin ja postiin. Muuttoilmoituksen voi tehdä myös netissä osoitteessa www.posti.fi/muuttoilmoitus

Poismuuttoilmoitus isännöitsijälle

Vuokralaisen velvollisuus on tehdä taloyhtiön isännöitsijälle poismuuttoilmoitus.

Sähkösopimus ja kotivakuutus

Vuokrasopimuksen ehdot voivat edellyttää vuokralaiselta omaa sähkösopimusta sekä laajaa kotivakuutusta, joten vuokralaisen on muistettava päivittää sähkösopimuksen ja kotivakuutuksen uuteen osoitteeseen siitä päivästä lähtien kun asunto otetaan hallintaan.

Vuokrasopimuksen päivittäminen

Vuokrasopimuksen päivittäminen maksaa 60 €.

Yhteydenotto

Lähetä meille yhteydenottopyyntö ja olemme sinuun yhteydessä! Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.